Programma

Sigrid Kaag reageert bij Ruud de Wild op rechtszaak tegen bedreiger

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sigrid Kaag reageert bij Ruud de Wild op rechtszaak tegen bedreiger

D66-leider Sigrid Kaag was dinsdagmiddag aanwezig bij de rechtszaak tegen de man die haar met de dood bedreigd heeft. Ze vertelde Ruud de Wild over hoe ze de zaak ervaren heeft. "Hij heeft zich eigenlijk heel de zitting verontschuldigd."

Tijdens de rechtszaak maakte Kaag gebruik van haar spreekrecht om de 43-jarige bedreiger toe te spreken. Bij De Wild in de Middag vertelt de D66-leider over de impact die de berichten, die de man via de Facebookpagina van D66 instuurde, hebben gehad. "Hij stuurde dat hij mij voor middernacht op een bepaalde datum zou vermoorden, en als hij mij niet zou vermoorden, dan zou hij mij dusdanig beschadigen dat ik niet meer zou kunnen functioneren."

Online agressie

Kaag geeft aan dat ze niet direct bang was na het ontvangen van de berichten. "Dat heb ik ook in de rechtbank benoemd. Ik heb veel in oorlogsgebieden gewerkt, ik ben zelden bang", vertelt ze. "Maar het rare is, ik denk dat bij de verschuiving en de verharding, maar vooral ook de agressie die er toch leeft online, maar ook natuurlijk in de uitingen van mensen naar elkaar, dat het je toch angstiger maakt. Zeker een directe doodsbedreiging van een totaal onbekende meneer die ik niks heb misdaan."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag van maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie