Programma

Les van Rob: Without You

  1. Nieuwschevron right
  2. Les van Rob: Without You

In de muziekles van Rob Stenders ging het deze week over het verhaal achter het nummer 'Without You' o.a gezongen door Mariah Carey.

De schrijvers van het nummer

In 1971 scoort Harry Nilsson een wereldhit met 'Without You' en in 1994 heeft Mariah Carey groot succes met dezelfde song. Maar het waren Pete Ham en Tom Evans van de Britse rockband Badfinger die de gevoelige plaat schreven, zo leerde Rob Stenders ons in zijn muziekles.

Verdrietige vriendin

Voordat de twee liedjesschrijvers tot dit beroemde nummer kwamen, zou Pete Ham uit eten gaan met zijn vriendin. Zijn bandmaatje Tom Evans vraagt hem echter of hij nog even naar een nummer wil kijken. Ham wil hem graag helpen en vraagt aan zijn meisje of ze dat goed vindt. 'Ja hoor, ga dan maar,' is haar antwoord. Maar Ham kent zijn meisje.

Combinatie van woorden

Hij spreekt de woorden 'your mouth is smiling but your eyes are sad' uit. En als hij met Evans aan het schrijven slaat, besluit hij haar blik in het lied te verwerken. Evans' relatie is vlak daarvoor uit gegaan. En hij voegt de zin 'I can't live without her' toe aan het nummer. Zo vormen zij uiteindelijk samen het nummer 'Without You' waar Nillson en Mariah Carey een hit mee scoren.

De schrijvers van het nummer verdienen zelf weinig met de plaat. Beluister hier hoe het met hen afliep.

Ster advertentie
Ster advertentie