Programma

Gavin James: Book of Love

  1. Nieuwschevron right
  2. Gavin James: Book of Love

Ed Sheeran is groot fan van hem en vandaag hoorde je hem bij de Roodshow: Gavin James. Hij speelde een akoestische versie van 'The Book Of Love'.

Gavin James is een singer-songwriter uit de Ierse hoofdstad Dublin. Hij heeft al twee nummer 1-EP's op zijn naam staan en hij won in 2014 de prijs Song Of The Year en de titel Rising Star Artist. De zanger staat voor uitverkochte zalen en tourt met o.a. collega-artiesten Kodaline en James Blunt.

Ginger, souly and guitar

Gavin vertelt aan jan-Willem dat het de eerste keer is dat hij in Nederland is. De zanger omschrijft zichzelf als "Ginger, Souly and Guitar". Hij wordt in Engeland 'the next hype' genoemd. Hij heeft binnenkort een bijzondere optreden gepland: de Ier gaat namelijk spelen tijdens de Pre-Oscar party in Los Angeles. "I'm freaking out!".

'The Book Of Love'

In een club in Dublin nam Garvin het nummer 'The Book Of Love' op . Het nummer werd geschreven door Magnetic Fields in 1999 en later opgenomen door Peter Gabriel alleen nu is het de beurt aan Gavin James. Het was voor Gavin niet de bedoeling om een cover uit te brengen. Het werd echter opgepakt op de radio en sindsdien is hij niet meer weg te denken.

Bekijk hier het live-optreden van Gavin terug

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie