Programma

Jan Jaap van der Wal: 'Grappen over mijn hazenlip horen erbij'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Jaap van der Wal: 'Grappen over mijn hazenlip horen erbij'

Gijs praat in Staverman Stand-up met cabaretier en televisiepresentator Jan Jaap van der Wal over zijn eerste stappen in de comedywereld en het leven in België, waar hij een aantal jaar geleden naartoe verhuisde.

Voor veel mensen is de associatie met Jan Jaap snel gelegd door zijn kenmerkende hazenlip. Gijs vraagt of mensen daar wel eens ten koste van hem grappen over maken, maar dat is volgens Van der Wal nooit het geval geweest. “Zelfs in mijn jeugd niet eigenlijk. Zelf doe ik dat wel hoor. Uiteraard; dat hoort erbij”, vertelt hij. Toen de cabaretier nog niet bekend was maakte hij daar vaker gebruik van dan nu zegt hij: “Op een gegeven moment kom je op een punt waarbij je denkt: nu is het wel genoeg geweest. En dan is het gewoon klaar.”

België

Jan Jaap verhuisde vijf jaar geleden naar Antwerpen en is daar inmiddels ook op tv een vaste waarde geworden. Ondanks dat Nederlanders veel weg hebben van de zuiderburen, zit er wel een verschil in humor: “In België houden ze niet van sarcasme. Ze zijn heel absurdistisch en grof. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld woorden waarbij we in Nederland zoiets hebben van: Oeh, laten we dat maar niet meer doen”, vertelt hij.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Staverman Stand-up:

#7 - Staverman Stand-Up met Jan Jaap van der Wal - Staverman Stand-Up

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie