Programma

Myles Kennedy speelt 'Hallelujah' op gitaar van Jeff Buckley

  1. Nieuwschevron right
  2. Myles Kennedy speelt 'Hallelujah' op gitaar van Jeff Buckley

Het nummer 'Hallelujah' is waarschijnlijk een van de meest gecoverde nummers ooit. Een van de bekendste covers werd uitgevoerd door Jeff Buckley. Myles Kennedy treedt nu in zijn voetsporen op Buckley's gitaar.

Je kent de zanger misschien van zijn band Alter Bridge, met wie hij in de oudste zaal van Parijs, Olympia, speelde. Kennedy is ook op tour geweest met Guns 'N Roses gitarist Slash. Tijdens die shows nam hij de zangpartijen van Axl Rose op zich tijdens de Guns 'N Roses nummers.

Myles pakte een rustig moment tijdens de show in Parijs om 'Hallelujah' te spelen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Jeff Buckley, die het nummer op hetzelfde podium speelde in 1995. Dat Kennedy ook nog eens op de oude gitaar van de in 1997 overleden Buckley speelde, maakt het extra bijzonder.

Jeff Buckleys gitaar

Eerder gaf Myles Kennedy al aan dat Buckley een groot voorbeeld voor hem is. Dit maakte het moment op het podium voor hem heel speciaal. "Ik heb al heel lang niet meer zoiets als dit gedaan. Dit nummer werd hier meer dan twintig jaar geleden gespeeld [...] door een 'great fucking guy'", aldus de Alter Bridge-zanger. Hij speelde het nummer zelfs op Jeff Buckleys eigen Fender Telecaster, waarvoor hij de winkel waar hij de gitaar leende niet genoeg kon bedanken.

Benieuwd naar de geweldige versie van Myles Kennedy? Beluister het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Covers

In 1994 coverde Jeff Buckley dit beroemde nummer van Leonard Cohen. Velen gingen hem voor en hij is zeker niet de laatste geweest, maar Buckleys versie is ongetwijfeld een van de versies die het best aansloegen. Zijn cover stond in 2018 zelfs maar 20 plekken lager in de Top 2000 dan Cohens origineel.

TOP 2000

Check nu op staatieindetop2000.nl of jouw favoriete platen dit jaar in de Top 2000 staan. Op vrijdag 20 december onthullen we de complete lijst met noteringen. De uitzending van de Top 2000 begint op 25 december om 08.00 uur.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie