Programma

Youp van 't Hek: 'Misschien is het over twee jaar wel mooi geweest'

  1. Nieuwschevron right
  2. Youp van 't Hek: 'Misschien is het over twee jaar wel mooi geweest'

In aflevering twee van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Youp van 't Hek. Samen hebben ze het over zijn oudejaarsconference en zijn naderende pensioen: "Ik stop liever twee jaar te vroeg dan dat mensen mij niet meer leuk vinden."

Net nadat Van 't Hek bekend heeft gemaakt te pleiten voor een uitzondering voor zijn oudejaarsconference om meer dan dertig mensen binnen te laten, schuift de cabaretier aan bij Staverman Stand-Up. Hij wil het Amsterdamse Carré omdopen tot kerk en daarmee ook gebruik maken van de uitzonderingsregeling om meer dan dertig mensen samen te laten komen. "Het is een moeilijke discussie, maar wanneer ben je een kerk? Wanneer ben je een geloof? Iedereen gelooft in wat anders", zegt hij.

Pensioen

De inmiddels 67-jarige cabaretier denkt steeds vaker na over zijn pensioen. "Ik stop liever twee jaar te vroeg, dan dat mensen mij niet meer leuk vinden", vertelt Youp. "Toon Hermans verkocht zijn zalen niet meer uit aan het einde van zijn carriè. Dat wil ik voorkomen. Laat de herinnering aan mij dan maar sterker zijn dan dat het als een nachtkaars uitgaat."

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Youp en Gijs? Beluister dan de hele aflevering hieronder.

#2 - Staverman Stand-Up met Youp van 't Hek - Staverman Stand-Up

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Beluister dan ook de eerste aflevering met Martijn Koning. En check hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie