Programma

Voormalig R.E.M.-frontman Michael Stipe komt met eerste solosingle

  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig R.E.M.-frontman Michael Stipe komt met eerste solosingle

Voormalig R.E.M.-frontman Michael Stipe brengt zaterdag 5 oktober zijn allereerste solosingle uit sinds de band uit elkaar is gegaan.

Het heeft even geduurd maar Michael Stipe is eindelijk klaar om nieuwe muziek uit te brengen. Zijn eerste single is 'Your Capricious Soul'.

Klimaatactivist

Acht jaar geleden ging R.E.M. uit elkaar en de frontman heeft sindsdien weinig met muziek gedaan. "Ik nam een lange pauze van muziek en had weer behoefte om terug te komen", schrijft Stipe op zijn website. "Ik houd van 'Your Capricious Soul'. Het is mijn eerste solowerk. De klimaatactivistengroep Extinction Rebellion heeft mij het laatste zetje gegeven om het nummer uit te brengen en niet langer te wachten." De gehele opbrengst van 'Your Capricious Soul' wordt gedoneerd aan deze groep. "Het milieu is een levenslange zorg geweest en nu voel ik mij erg hoopvol, optimistisch zelfs. Ik geloof dat we de verandering die nodig is kunnen bieden om onze prachtige planeet aarde, onze status en onze plaats erop te verbeteren."

18 nieuwe nummers

Eerder dit jaar gaf Stipe aan al 18 nummers klaar te hebben liggen. Dit vertelde hij tijdens een interview met de Italiaanse krant La Repubblica. "Vijf jaar lang heb ik pauze gehad van muziek. Nu ben ik aan het schrijven, componeren en opnemen. Voor de eerste keer helemaal alleen." Ook deelde hij 'Your Capricious Soul' al eerder met de wereld door middel van een live-optreden.

Bekijk hier alvast het live-optreden van 'Your Capricious Soul':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie