Programma

Verdachten moord op Peter R. de Vries vandaag voor het eerst voor de rechter

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verdachten moord op Peter R. de Vries vandaag voor het eerst voor de rechter

Vandaag begint de rechtszaak rondom de moord op Peter R. de Vries. Verdachten Delano G. (22) en Kamil E. (35) zullen in de rechtbank Amsterdam voor het eerst voor de rechter verschijnen. Saskia Belleman, rechtbankverslaggeefster van De Telegraaf, praat ons bij over de zaak.


"Het is een pro-formazitting", vertelt Belleman in Jan-Willem Start Op over wat er vandaag gebeurt in de rechtbank. "Daarin gaat het Openbaar Ministerie onder andere vertellen wat de onderzoeksresultaten tot nu toe zijn en waar de verdachten concreet van worden verdacht."

Dezelfde eis

Peter R. de Vries werd op 6 juli van dit jaar neergeschoten in de Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Delano G. zou de trekker hebben overgehaald, terwijl Kamil E. de vluchtauto zou hebben bestuurd. "Ze worden allebei verdacht van moord op Peter R. de Vries", vertelt Belleman. "Dat lijkt een beetje op wat het Openbaar Ministerie heeft gedaan bij de zaak van advocaat Derk Wiersum. Ze worden allebei voor hetzelfde zware feit vervolgd en zullen waarschijnlijk ook allebei dezelfde eis krijgen."

Emotioneel

Belleman denkt niet dat het een lange procedure gaat worden. "Juist omdat er meer bewijs ligt in deze zaak dan in menig andere zaak", vertelt ze in gesprek met Jan-Willem. Wel verwacht de journaliste dat het emotioneel gaat worden. "Of dat vandaag al gaat gebeuren weet ik niet, maar dat komt op een gegeven moment natuurlijk wel. Dat wordt heel emotioneel voor iedereen die Peter R. de Vries heeft gekend. Alle verslaggevers die in de zaal zitten kenden hem allemaal persoonlijk."

Beluister hieronder het hele gesprek:

Verdachten van de moord op Peter R. de Vries vandaag voor het eerst voor de rechter

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie