Programma
KRO-NCRV

Lost Frequencies zorgt voor funky throwback met Chemical High

foto: Albumhoesfoto: Albumhoes
  1. Nieuwschevron right
  2. Lost Frequencies zorgt voor funky throwback met Chemical High

Een klein recept voor het geluid van deze zomer: sprankelende melodieën, aanstekelijke teksten en een beat die je voeten automatisch mee laat tikken. En laat Lost Frequencies nu precies alle ingrediënten hebben om het elke keer super lekker te laten klinken, met Chemical High bewijst hij maar weer dat hij precies weet wat hij doet.

De Belgische dj Felix de Laet (Lost Frequencies) is bekend van verschillende moderne danceclassics zoals Are You With Me, en veel andere zomerse discohitjes die jaar in jaar uit op alle strandtenten worden gedraaid van Nederland tot Ibiza. Het vooral rustigere waar hij bekend om staat, laat hij in Chemical High los. Zijn akoestisch-elektronische sound waar hij bekend mee is geworden wordt dit jaar ingeruild voor een sprankelende productie. Eén ding is zeker: 2022 mag best het jaar van Lost Frequencies worden genoemd.

Dat komt niet alleen door de release van Chemical High, maar ook vanwege de klapper Where Are You Now en Questions. Zijn herkenbare en unieke stijl heeft al vele geïnspireerd, en zijn nieuwe wending creëert hopelijk nog een uitlaatklep voor een nieuwe generatie dj's.

Maar hoe klinkt het dan?

Euforisch, elektronisch maar toch ook akoestisch, swingend, en nog een hele hoop andere bijwoorden die het gevoel op een dansvloer beschrijven. Het klinkt als een koud drankje vol ijs op een warme dag, met de ingetogen gitaren die prachtig mengen met de retro synthesizer. De stem zweeft lieflijk boven de melodische beat, waarbij het koortje vrouwen in het refrein dit alleen maar versterkt. Bovenal wil dit nummer zo funky mogelijk klinken, om het jou zo moeilijk mogelijk te maken om stil te blijven zitten.

Het is misschien wel de perfecte manier om de nazomer in te gaan: zonder zorgen, met een fleurig liedje op de achtergrond ergens op een terrasje vergaren. Voeg deze track dus snel toe aan al je zomerse playlists, en houd het gevoel zo lang mogelijk vast!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stavermans Disco

Elke vrijdag hoor je tussen 20.00 en 22.00 uur de beste (moderne) disco tracks, speciaal uitgekozen door dj Gijs Staverman.

Ster advertentie
Ster advertentie