Programma

Dag vd Romantische Muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Dag vd Romantische Muziek

Het is de Dag van de Romantische Muziek. Uitstekend moment dus om wat schuifelplaten uit de Top 2000 te beluisteren.

Ongemakkelijk

Schuifelen, je deed het op schoolfeestjes of als je met je vriendje of vriendinnetje uitging. In het begin was het misschien nog wat ongemakkelijk. Waar leg ik mijn handen neer? Sta ik niet te dichtbij? George Michael weet er alles van en bezingt die onzekerheid op zijn eerste solohit 'Careless Whisper'.

Hofleverancier

Wie de hitlijsten van vandaag de dag erbij pakt, ziet dat er maar weinig romantische liedjes in staan. De lekkerste schuifelnummers stammen uit de jaren 80 en 90. Geheid dat je destijds op de dansvloer hebt staan slowen op '(Everything I Do) I Do It For You', de grootste hit Bryan Adams. Één van de hofleverancier van de schuifelmuziek.

Brandend gevoel

Maar ook nu worden er nog geregeld fijne schuifelnummers gemaakt, al worden ze nu misschien niet meer zo'n grote hits als in het verleden. Zo werd 'Slow Dancing In A Burning Room' van John Mayer nooit een hit in Nederland, maar het is wel op nummer 712 in de Top 2000 van NPO Radio 2 te vinden.

Ultiem schuifelnummer

'True' is misschien wel het ultieme schuifelnummer. Spandau Ballets monsterhit uit 1983 lijkt gemaakt om intiem op te dansen. "Head over heels when toe to toe", zingt Tony Hadley zelfs. Menig schoolfeestje in de jaren 80 eindigde ermee.

Dankbare kinderen

"Listening to Marvin all night long", zong Spandau Ballet op 'True'. Als je een hele avond wil schuifelen, of slijpen, dan is de discografie van Marvin Gaye meer dan toereikend. 'Sexual Healing' is lekker zwoel. Heel wat kinderen uit de jaren 80 bestaan dankzij dit nummer.

De juiste woorden

Een van de grootste schuifelhits van de afgelopen jaren is toch wel 'All Of Me' van John Legend. Ook helpt hij je de juiste woorden te vinden als je het even niet meer weet. "Love your curves and all your edges, all your perfect imperfections", zingt de romanticus. Dankjewel, John.

Fluisteren

En als het niet lukt met de poëzie van John Legend, dan kun je tijdens het schuifelen ook nog de songteksten van Eric Clapton in het oor van je (potentiële) geliefde fluisteren: "Darling, you look wonderful tonight."

Ster advertentie
Ster advertentie