Programma

Duncan Laurence brengt opvolger ‘Arcade’ uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence brengt opvolger ‘Arcade’ uit

Duncan Laurence heeft zijn nieuwe single ‘Love Don’t Hate It’ uitgebracht. De track is de opvolger van 'Arcade', waarmee hij dit jaar het Eurovisie Songfestival won.

Na zijn songfestivaloverwinning in Tel Aviv op 18 mei van dit jaar, raakte de carrière van Duncan Laurence in een stroomversnelling. Zijn agenda stond binnen de kortste keren vol met mediaoptredens door heel Europa en hij stond daarnaast op onder meer Pinkpop. Nieuwe muziek bleef echter uit. De zanger gaf afgelopen september in een interview aan geen haast te hebben met nieuw materiaal: "Ik draai al lang mee in de muziekwereld en ik wéét gewoon dat het liedje het allerbelangrijkste is. Zo heb ik ook gewonnen. Dus het zou heel vreemd zijn als ik nu met man en macht zou proberen om razendsnel een nieuw liedje te droppen.”

'Love Don't Hate It'

Nu is daar dan toch dat liedje waarmee Duncan de volgende stap zet. Op ‘Love Don’t Hate It’ trekt Laurence de bombastische en moderne popsound van ‘Arcade’ verder door. De track is opzwepender dan zijn voorganger, maar kent dezelfde rijke productie, onheilspellende melodielijnen en koortjes. In het nummer roept een door liefde overvallen Duncan de twijfelende ‘ander’ op om in het onbekende en enge diepe te duiken en zijn liefde te beantwoorden:

'Look at us, we could have it all
So damn right that it should be wrong
Let’s not complicate it, if it’s love don’t hate it'

Beluister de single hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie