Duncan Laurence wint Eurovisie Songfestival 2019!

Met 'Arcade'

He did it! Duncan Laurence heeft in Tel Aviv geschiedenis geschreven door het Eurovisie Songfestival 2019 te winnen.

In een spannende finale kroonde Laurence zich met zijn ‘Arcade’ tot de absolute koning van het festival. De 25-jarige rising star trad in Tel Aviv als twaalfde act aan en wist met een ijzersterk optreden het publiek te overtuigen.

Spannend tot het einde

En de waardering van het publiek bleek nodig, want na de jury-uitslag leek het er heel even op dat Nederland niet genoeg punten zou halen voor de eindoverwinning. Macedonië ging geheel tegen de verwachting in voor lange tijd aan kop. Bij de punten van de televoting sloeg Duncan echter zijn slag. Alleen de Zweedse John Lundvik kon de Nederlander op het einde nog inhalen, maar 93 punten waren niet genoeg om Duncan van de eerste plek te stoten.

Daardoor mag Nederland zich, dankzij Duncan Laurence, voor het eerst in 44 jaar weer de winnaar van het Eurovisie Songfestival noemen!

Spanning in de studio

Het was nog nooit zó spannend in de studio. Tijdens een speciale uitzending zagen Wouter van der Goes, Frank van 't Hof en Rob Stenders samen hoe Duncan Laurence geschiedenis schreef in Tel Aviv!Bekijk hier het historische optreden:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie