Programma

Legend of the 80s:

  1. Nieuwschevron right
  2. Legend of the 80s:

Tijdens Jouw Jaren 80 staan we elke dag stil bij een legendarische zangeres die doorbrak in de jaren 80. Vandaag: Annie Lennox!

De uit het Schotse Aberdeen afkomstige Annie Lennox is een succesvol zangeres en jarenlang het boegbeeld van de Eurythmics.

Jonge Annie

Als jong meisje studeert ze drie jaar lang fluit en piano aan de Royal Academy Of Music in Londen. Ze droomt van een carrière als klassiek muzikant. Echter houdt ze het voor gezien omdat ze zich niet kan aanpassen aan het strakke keurslijf van de opleiding.

Eurythmics

Begin 1977 ontmoet Lennox in een restaurant Dave Stewart en Pete Coombes. Ze raken aan de praat over muziek en al snel richten ze The Tourists op. Ondanks het onverwachte succes van het trio, besluiten Lennox en Stewart verder te gaan als duo, onder de naam Eurythmics.

Doorbraak

De band Eurythmics staat in de jaren 80 garant voor talloze hitsingles ‘Sweet Dreams (Are Made Of This)’ en ‘There Must Be An Angel (Playing With My Heart)’. Buiten de Eurythmics om heeft Lennox in '88 samen met Al Green een hit: ‘Put A Little Love In Your Heart’. Dit nummer bestemd voor de film Scrooged, behaalt de 9e plek in Billboard Hot 100 in de VS.

Solo

In 1992 gaan Lennox en Stewart elk hun eigen soloweg. Haar solodebuut Diva (1992) heeft een persoonlijke en emotionele lading en borduurt muzikaal voort op het geluid van de Eurythmics. ‘Why’ wordt een wereldwijde hit en de lezers van de Rolling Stone roepen Annie Lennox uit als Beste Zangeres. Ze wint een Grammy voor 'No More I Love You's' en zelfs een Oscar in 2003 voor 'Into The West'.

Pensioen

Annie Lennox heeft nog lang niet de microfoon neergelegd. Op 21 oktober 2014 komt haar 6de solo album Nostalgia uit. Desondanks lijkt dit voorlopig haar laatste album. Zoals Lennox zelf aangeeft: "ik ben gestopt met schrijven omdat ik zo gelukkig ben".

Welk nummer van Annie Lennox is jouw favoriet?

Ster advertentie
Ster advertentie