Programma

Surprise! Birdy op Amsterdam CS

  1. Nieuwschevron right
  2. Surprise! Birdy op Amsterdam CS

Birdy's eerste show in Paradiso was zo snel uitverkocht, dat er een tweede werd gepland. Afgelopen weekend besloot ze om nog een verrassingsoptreden te geven. Hans Schiffers belt met de zangeres in de uitzending.

Birdy in Paradiso

Op zeer jonge leeftijd breekt Birdy in 2011 door met de Bon Iver cover 'Skinny Love'. Het betekent voor de Britse zangeres die eigenlijk Jasmine van den Bogaerde heet de lancering van een internationale carrière. Birdy brengt in 2016 haar derde studio-album Beautiful Lies uit. Op 22 en 23 april treedt de zangeres op voor een uitverkocht Paradiso.

Surprise!

Birdy is dol op onverwachte optredens. Fans die haar Facebookwall in de gaten hebben gehouden, zien dat ze een verrassingsoptreden aankondigd op Amsterdam Centraal. Hans Schiffers belt met de zangeres over deze surprise gig. "It was so much fun and nice to see everyone", vertelt Birdy. Ze had niet verwacht dat er zo veel mensen op haar optreden zouden afkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen studie meer

Birdy vertelt dat ze is gestopt met studeren op haar 16de: "Music has taken over." Over een paar weken wordt ze twintig en dat vindt ze best wel spannend. "I feel like scared. Its the beginning of being grown up."

Adele

Hans vraagt Birdy naar artiesten die haar inspireren. Een lastige vraag vindt ze het, maar ze heeft veel respect voor Adele die net als zij ook jong doorbrak in de muziek. Adele zegt ook niet veel op het podium, maar hoe ze daar op het podium staat: "So powerfull!" Ze herkent in ieder geval veel van zichzelf in haar performances. Tikkeltje nerveus en een beetje bescheiden.

Luister hier het hele gesprek met Birdy terug:

Schiffers.FM
Zondag 09.00 - 12.00 uur
DJ: Hans Schiffers

Ster advertentie
Ster advertentie