Programma

Zó groot is het Amsterdam Dance Event

  1. Nieuwschevron right
  2. Zó groot is het Amsterdam Dance Event

De beste dj's op aarde trekken in deze tijd van het jaar naar Amsterdam. Want dat is de dancehoofdstad van de wereld.

Of je erheen gaat of niet, je kunt dezer dagen haast niet om het Amsterdam Dance Event heen. En dat geldt voor de hele (dance)wereld!

Ze zijn er allemaal

Wanneer je deze week door Amsterdam loopt, zie je ze al hangen: die kenmerkende zwart-gele vlaggen die je laten weten dat Amsterdam Dance Event, kortweg ADE, aan de gang is. Amsterdam Dance Event is een jaarlijks terugkerend muziekevenement met seminars en feesten, dat sinds midden jaren 90 georganiseerd wordt om de dancewereld bij elkaar te brengen. Iedereen die van belang is in de dancewereld is tijdens ADE aanwezig, maar natuurlijk ook heel veel feestvierende bezoekers uit het hele land.

Oranje boven

In vijf dagen tijd kun je ruim tweeduizend acts zien optreden in ruim 140 clubs, discotheken en andere zalen en dan voornamelijk Nederlandse ster-dj's als Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack, Hardwell, Nicky Romero, Sam Feldt, Ferry Corsten, Oliver Heldens en Martin Garrix, de nummer 1 van de DJ Mag Top 100. De top 5 van die top 100 bestaat uit vier Nederlandse dj's en de enige andere buitenlandse act is Vlaams. Meer dan een miljoen mensen hebben hun stem uitgebracht.

Colossaal

De reden dat ADE het grootste dance-evenement ter wereld is, heeft te maken met de prominente positie die Nederland heeft in de dance-industrie. De producties van 'onze jongens', of het nu house, techno of trance is, zijn ons belangrijkste muzikale exportproduct. Dat weten ze zelfs in de Verenigde Staten, waar onder andere Afrojack, Martin Garrix en Giorgio Tuinfort met de grootste artiesten van dit moment in de platenstudio zitten en waar Tiësto de headliner is op het colossale dancefestival Electric Daisy Carnaval in Las Vegas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie