Programma

Muzikale pakjesavond

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikale pakjesavond

Het is 5 december en dus een belangrijke avond voor veel kinderen: pakjesavond. Bij deze avond hoort natuurlijk goede muziek.

Terwijl de jute zak vol met cadeautjes in het midden van de woonkamer staat klinkt er muziek uit de geluidsboxen, Top 2000 muziek welteverstaan:

Snoepjes

Pakjesavond is leuk voor jong en oud. In de weken voorafgaand zetten de kinderen hun schoen waarna ze hopelijk iets lekkers krijgen. De decembermaand is nog maar net begonnen of het is alweer pakjesavond. Op deze avond worden vaak heel veel cadeautjes gegeven aan elkaar, terwijl het buiten donker en koud is. Roger Hodgson van Supertramp geeft alleen liever niet teveel weg.

Jute zak

In de muziek is het geven van cadeautjes ook niet zo heel onbekend. Zo zong Elton John wel over een heel bijzonder cadeautje, zijn nummer: "My gift is my song and this one’s for you”. Terwijl bijna iedereen hun cadeautjes uit een jutezak halen gebruiken de leden van de George Baker Selection een 'Little Green Bag'.

Gedichtjes

De sint, inmiddels al een echte oude man schrijft altijd speciaal voor pakjesavond gedichtjes. Vaak worden deze gedichtjes gegeven bij een cadeautje. Dat zelfs James Morrison zich afvraagt: 'You Give Me Something'? Het rijmen kan af en toe zeer lastig zijn. Gilbert O'Sullivan vond het rijmen namelijk in ieder geval erg moeilijk.

Vier jij pakjesavond?

Ster advertentie
Ster advertentie