Programma

Albumtip: Rod Stewart

  1. Nieuwschevron right
  2. Albumtip: Rod Stewart

Op zijn zeventigste brengt Rod Stewart nog gewoon een album uit met kakelverse liedjes. Another Country beschrijft wat de zanger momenteel bezighoudt.

Het nieuwe album van Rod Stewart volgt twee jaar na Time, in 2013 zijn eerste plaat met nieuwe liedjes in meer dan een decennium. De positieve respons op Time sterkte Stewart om weer een nieuw album op te nemen. Hij maakte Another Country met Kevin Savigar, die al sinds 1978 in de band van Stewart zit.

De Britse zanger en Savigar hebben geprobeerd om de klassieke Rod Stewart-sound uit de jaren 70 een frisse update te geven en slagen daar overwegend uitstekend in. De Keltische folkelementen van 'Love Is', 'We Can Win' en het titelnummer hebben dezelfde feel als oudjes als 'You Ear It Well' en 'Maggie May'.

Als vader van een vierjarige zoon zingt Stewart een soort wiegeleidje in de vorm van 'Batman Superman Spider-Man'. Hij eert militairen in het titelnummer van het album en een ingekorte speech van Winston Churchill is te horen aan het einde van het liedje 'Way Back Home'. Stewart toont hiermee aan dankbaar te zijn in vrijheid te leven.

"Er is niets dat Stewarts stem niet aankan"

Het slotnummer op de reguliere editie van Another Country is de tedere ballad 'A Friend For Life', een cover van een geflopte single van Steve Harley ('Come Up And See Me (Make Me Smile)') uit 2001. Hierin toont Stewart wederom zijn kwaliteit om teksten van anderen dusdanig te vertolken alsof hij zijn eigen ziel blootlegt.

Rod Stewart - Another Country.jpg

Another Country heeft naast vlotte poprocknummers als 'Please', 'Walking In The Sunshine' en het op Trains 'Hey Soul Sister' gelijkende 'Hold The Line' ook nog het gevoelige 'Can We Stay Home Tonight?' en het zonnige reggaenummer 'Love And Be Loved'. Klinkt allemaal lekker, want er is niets dat Stewarts stem niet aankan.

Ster advertentie
Ster advertentie