Programma

John Hiatt speelt hartverscheurende versie van 'Have A Little Faith In Me'

  1. Nieuwschevron right
  2. John Hiatt speelt hartverscheurende versie van 'Have A Little Faith In Me'

In de Top 2000 a gogo Unplugged spelen artiesten een bekend eigen nummer, maar dan akoestisch. Dit keer speelt John Hiatt zijn enige Top 2000-notering 'Have A Little Faith In Me'.

John Hiatt schrijft 'Have A Little Faith In Me' in een periode waarin het ongeluk hem maar blijft achtervolgen. Na een heftige periode, die voornamelijk wordt gevuld met drank en drugs, geeft dit nummer hem hoop.

Ongeluk op ongeluk

"Het was de eerste plaat die ik nuchter heb geschreven. Zonder dat ik helemaal naar de klote was door drank en drugs. Dus ik was toen vrij helder", aldus John. Zijn huwelijk loopt stuk, hij heeft ineens geen platenmaatschappij meer en hetgeen wat hij op dat moment het meest nodig heeft is iemand die vertrouwen in hem heeft. "Ik moest dat echt even horen: 'Have A Little Faith In Me'. Of het nu een of andere entiteit was, of wat dan ook, op dat moment wilde ik ergens in geloven." De demo kan door studio-mankementen niet opgenomen worden en daarnaast krijgt John plotseling te maken met het overlijden van een dierbare door zelfmoord. Hoe komt de plaat dan toch tot stand? Je ziet het in deze Top 2000 a gogo.

Voor Top 2000 a gogo Unplugged speelde John een hartverscheurende live versie van het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Hiatt in de Top 2000

In 2019 staat John Hiatt in de Top 2000 met zijn 'Have A Little Faith In Me'. Het nummer behaalt de 1027e plek. Benieuwd hoe hij door de jaren heen is gestegen en gedaald? Bekijk dan de statistieken.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie