Programma

Het verhaal achter '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' van Otis Redding

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' van Otis Redding

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo ontdek je het verhaal achter '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' van Otis Redding'!

'The Music Box'

Aan het water in Sausalito ligt het visitor centre. De vrouw achter de balie loopt door het houten huisje heen en vertelt: "Ik geloof niet dat we hier iets over Otis Redding hebben. Het klopt dat hij op een woonboot woonde aan de noordzijde van de stad toen hij het nummer schreef." Een bewoner van Liberty Dock, de plek waar de woonboot van Otis Redding heeft gelegen, neemt ons mee. Hij wijst en legt uit: "Als ik het goed heb, was dit zijn woonboot. Het werd 'The Music Box' genoemd. Hier schreef hij het nummer."

Quote

De platenmaatschappij wilde het meteen na zijn dood uitbrengen. Dat viel niet mee. Ik had alleen nog maar ruwe opnames.

Steve Cropper

Redding heeft het eindresultaat nooit gehoord

Gitarist en songwriter Steve Cropper vertelt over zijn samenwerking met Redding: "Ik heb het tweede couplet voltooid, de bridge en met het derde couplet geholpen. En gearrangeerd. Als een veerboot aanmeert om de auto's eruit te laten, komt ie aangerold. En dan maakt ie een grote golf die tegen de kade klotst. Daar gaat het nummer over." Redding overlijdt voordat het nummer af is. Cropper: "Otis heeft de elektrische gitaar en de golven en de meeuwen nooit gehoord. Het is twee weken voor zijn dood opgenomen. Ik maakte het zo snel af, omdat de platenmaatschappij het meteen na zijn dood wilde uitbrengen. Dat viel niet mee. Ik had alleen nog maar ruwe opnames."

​Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie