Programma

U2, Peter Gabriel, The Police, Lou Reed en Bryan Adams samen op één podium

  1. Nieuwschevron right
  2. U2, Peter Gabriel, The Police, Lou Reed en Bryan Adams samen op één podium

In de jaren tachtig treden de grootste sterren van dat moment geregeld schouder aan schouder op tijdens grootscheepse benefietconcerten. In juni 1986 bundelen tientallen supersterren hun krachten tijdens de Conspiracy Of Hope-concerten.

Al in 1972 laat George Harrison zien dat muziek meer is dan louter entertainment en organiseert hij het groots opgezette Concert For Bangladesh. De trend van benefietconcerten met bijbehorende liederen vol compassie en empathie komt pas halverwege de jaren echt op stoom met Live Aid. Daarna volgen tientallen soortgelijke initiatieven van Farm Aid tot Rock Aid Armenia en Hands Across America. Amnesty International vraagt in 1986 of artiesten willen participeren aan A Conspiracy Of Hope om aandacht te vragen voor mensenrechtenkwesties.

Imponerende line-up

Tientallen artiesten stemmen in om in juni 1986 op zes verschillende locaties verspreid over de Verenigde Staten op te treden, van de Amerikaanse westkust tot het Giants Stadium in New Jersey. De waslijst aan artiesten die er optreden is imponerend: U2, The Police, Peter Gabriel, Lou Reed, Bryan Adams, Miles Davis, Jackson Browne, Carlos Santana, Yoko Ono, Bob Geldof, Joan Armatrading, The Neville Brothers, Third World en Howard Jones. Aan het eind van elke avond zingen ze gezamenlijk I Shall Be Released, geschreven door Bob Dylan en in 1968 voor het eerst op plaat gezet door The Band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie