Programma

Zeldzame versies 'We Will Rock You' en 'We Are The Champions'

  1. Nieuwschevron right
  2. Zeldzame versies 'We Will Rock You' en 'We Are The Champions'

Diep in de archieven van Queen zijn zeldzame, nooit uitgebrachte versies gevonden van twee van de bekendste hits van de Britse rockband.

'We Are The Champions'

Het is deze maand alweer veertig jaar geleden dat de door Brian May geschreven rocksong 'We Will Rock You' als single verscheen met de door Freddie Mercury gecomponeerde powerballad 'We Are The Champions' op de B-kant. Deze single bereikt in het najaar van 1977 de tweede plek (onder ''t Smurfenlied' van Vader Abraham) en is in de zomer van 1992 opnieuw een top 10-hit in Nederland. Een hele mooie langere uitvoering van 'We Are The Champions' is nu voor het eerst vrijgegeven.

Beluister 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'We Will Rock You'

Beide nummers zijn te vinden op het album News Of The World, dat drie weken op nummer 1 staat in Nederland. Het is de derde van in totaal elf Queen-platen die op de eerste plek van de verkooplijsten prijken. Een nieuwe, super uitvoerige versie van het album verschijnt op 17 november. De boxset bevat naast het originele album op cd en vinyl ook heel veel bonustracks en de cd Raw Sessions, met daarop niet eerder verschenen opnames van alle liedjes van New Of The World, waaronder de eerste take van 'We Will Rock You'.

Beluister 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie