Programma

Led Zeppelins terugkeer op het podium na twaalf jaar zonder shows

 1. Nieuwschevron right
 2. Led Zeppelins terugkeer op het podium na twaalf jaar zonder shows

Fans hebben twaalf jaar moeten wachten op de terugkeer van Led Zeppelin op het podium. Dat moment komt uiteindelijk tijdens een benefietconcert in 2007.

Op 10 december 2007 geeft Led Zeppelin een optreden ter nagedachtenis aan Ahmet Ertegün, medeoprichter van platenlabel Atlantic Records. Hij overleed in 2006. Tijdens het benefietconcert waren onder andere Paolo Nutini en Foreigner op het podium te zien, maar dat Led Zeppelin na twaalf jaar terugkeerde op de bühne is het langverwachte moment van de avond.

Wereldrecord

Nadat drummer John Bonham overleed in 1980, heeft Led Zeppelin nog maar enkele keren opgetreden. De laatste show was in 1995 tijdens de introductie van Led Zeppelin in de Rock and Roll Hall of Fame. Fans waren razend enthousiast toen ze hoorden dat Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones weer samen het podium zouden betreden. De zoon van John, Jason, nam zijn plaats in achter het drumstel. Dat fans zo enthousiast waren bleek ook uit de enorme vraag naar tickets. Maar liefst twintig miljoen liefhebbers probeerden een ticket in handen te krijgen. Volgens het Guinness Book Of World Records leverde dit een nieuw wereldrecord op. "Ik wist dat het snel uitverkocht zou zijn, maar de golf van euforie die aan het optreden voorafging, ging mijn voorstellingsvermogen ver te boven", vertelt Jimmy Page in tijdschrift Uncut in 2009.

Gigantische rockband

Het was niet te merken dat de mannen twaalf jaar niet hebben opgetreden. De show wordt afgetrapt met 'Good Times Bad Times', opgevolgd door 'Ramble On' en 'Black Dog'. De sfeer voor de rest van de avond was gezet. In een interview na het optreden met het Britse tijdschrift Q vertelt Jimmy Page: "Na zoveel jaar is het een uitdaging om zoveel mogelijk Led Zeppelin-nummers te spelen", maar daar is de band in geslaagd met zestien nummers op de setlist. Verderop in de avond wordt natuurlijk ook de nummer vijf uit de Top 2000 in 2019 'Stairway To Heaven' gespeeld.

Bekijk hieronder het liveoptreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De volledige tracklist van het concert:

 1. 'Good Times Bad Times'
 2. 'Ramble On'
 3. 'Black Dog'
 4. 'In My Time Of Dying'
 5. 'For Your Life'
 6. 'Trampled Under Foot'
 7. 'Nobody’s Fault But Mine'
 8. 'No Quarter'
 9. 'Since I’ve Been Loving You'
 10. 'Dazed And Confused'
 11. 'Stairway To Heaven'
 12. 'The Song Remains The Same'
 13. 'Misty Mountain Hop'
 14. 'Kashmir'
 15. 'Whole Lotta Love'
 16. 'Rock And Roll'

Top 2000

Led Zeppelin stond in 2019 met 'Stairway To Heaven' op de vijfde plek in de Top 2000. Benieuwd naar hun andere noteringen en hoe ze zich door het jaar bewogen hebben? Neem hier een kijkje in de statistieken.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie