Programma

Mark Rutte steekt KWF-collectanten een hart onder de riem

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Rutte steekt KWF-collectanten een hart onder de riem

Wouter en Frank collecteerden op het Binnenhof in Den Haag. De dag is natuurlijk niet compleet zonder onze minister-president Mark Rutte te spreken.

Tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek kon een praatje met Mark Rutte niet missen. Rutte vindt het erg belangrijk dat er geld wordt opgehaald voor KWF. "Je ziet dat we iets bereiken. In de afgelopen vijftig jaar is de kans om te overleven meer dan verdubbeld, maar dat gaat niet zomaar. Daar heb je onderzoek voor nodig, geld voor nodig, de overheid, preventie, noem maar op."

Een mooi woordje voor de collectanten

Rutte wil de collectanten nog een hart onder de riem steken: “Ik wil tegen alle collectanten zeggen dat het fantastisch is dat jullie dit doen. Het lijkt me ook heel prettig om vrijwilligerswerk te doen waarvan iedereen meteen zal begrijpen dat het nuttig is. Dit is zo nuttig, zo belangrijk, maar het moet wel gebeuren. Het geld moet worden ingezameld en mensen moeten worden gestimuleerd. Nogmaals, fantastisch dat jullie dit doen en heel veel succes en jullie zullen denk ik heel veel positieve reacties horen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie