Programma
KRO-NCRV

Charlie Watts geëerd in Het Gouden Trommelvlies

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Charlie Watts geëerd in Het Gouden Trommelvlies

Tussen de erop los levende Mick Jagger en Keith Richards was Charlie Watts een baken van rust in The Rolling Stones. In Het Gouden Trommelvlies bracht Emmely de Wilt een ode aan de drummer, die een jaar geleden overleed.

Op 24 augustus 2021 nam de muziekwereld afscheid van Charlie Watts, die al vanaf de eerste dagen van The Rolling Stones achter het drumstel zat. De bescheiden Brit was het rustigste lid van de legendarische die bekendstaat om hun sex, drugs, rock & roll-bestaan.

Charlie Watts was gelijkmoedig, beleefd, en nooit lastig. Toch liet hij niet over zich heen lopen en verkocht hij Mick Jagger wel een keer een flinke rechtse in Amsterdam, nadat hij Charlie denigrerend ‘zijn drummer’ had genoemd in een interview.

Onsterfelijk

Charlie Watts groeide op in Londen. Hij leerde zichzelf drummen en was vooral geïnteresseerd in jazz. Met een gezonde dosis zelfkritiek heeft hij 60 jaar muziek gemaakt met The Rolling Stones. Zelfs ver in de 70 dacht Charlie nog geen moment aan stoppen. "Voor ons is hij onsterfelijk. Charlie Watts, dankjewel voor je geweldige muziek!", aldus Emmely.

Het Gouden Trommelvlies: Charlie Watts

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie