Programma

30 MINUTEN RAUW met Klaas van Kruistum

  1. Nieuwschevron right
  2. 30 MINUTEN RAUW met Klaas van Kruistum

Ruud is op alle vlakken en in elke vezel geïnteresseerd in wat Klaas van Kruistum doet. Tijd voor een interview!

Een waaghals

“Klaas kan alles, Klaas durft alles én Klaas doet alles,” zegt Ruud, doelend op van Kruistums programma Klaas Kan Alles. Hij vraagt zich dan ook af of zijn KRO-NCRV-collega helemaal geen angsten kent: “Alle dingen die ik niet zou doen, heb jij gedaan in tienvoud, macht zes.” Klaas heeft zelf maar één logische verklaring: "Ik ben gewoon heel nieuwsgierig." Ruud vindt dat niet genoeg en vraagt zich af of het geen kwestie is van jezelf willen overtreffen. Maar dat ontkent Klaas: "Het is een vraag opwerpen en dan denken, zou dat kunnen?"

Gevoelsmatiger leven

Klaas geeft toe dat hij graag wat meer op gevoel wil gaan leven: “Ik wil proberen om wat intuïtiever te leven. Ik ben nu best wel rationeel.” Hij vraagt zich dan ook af: "Ben ik niet te braaf ofzo?" Maar nadat Ruud daar dieper op ingaat en Klaas naar zijn grenzen vraagt blijkt dat hij het eigenlijk wel prima vindt zo. “Ik heb helemaal geen zin om die rand van drugs of overspel op te zoeken, ik zou niet weten waarom,” aldus van Kruistum. Ruud spreekt Klaas verder nog over zijn de band met God, de wereldverbeteraar die hij probeert te zijn en de ambitie om 'grote mensen televisie' te maken.

Quote

Grenzen opzoeken of mezelf overschreeuwen voelt super onnatuurlijk.

Klaas van Kruistum

Hoe te beluisteren?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

Meer podcasts van NPO Radio 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

De Wild in de Middag

Je hoort Ruud elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2!

​Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie