Programma

Andrew Ridgeley ontmoette George Michael in schoolbanken

  1. Nieuwschevron right
  2. Andrew Ridgeley ontmoette George Michael in schoolbanken

Samen scoorden ze gigantische hits als 'Last Christmas' en 'Wake Me Up Before You Go-Go'. Maar hoe is het duo ontstaan? Je ziet het in de nieuwe Top 2000 a gogo.

Leo Blokhuis gaat op bezoek bij Andrew Ridgeley, die vertelt over zijn eerste ontmoeting met George Michael. Hij kreeg een nieuwe klasgenoot, genaamd Georgios Kyriacos Panayiotou. De meeste kennen hem ook wel als George Michael. De klas werd gevraagd om hem onder hun hoede te nemen en Andrew zag dat wel zitten. “Het was mijn eerste nieuwe klasgenoot en ik dacht ‘Gaaf, dit kan leuk worden’. Al snel werden we beste vrienden. We hielden van dezelfde soort muziek en humor, waren allebei fan van Queen en Elton John.” Toen ze veertien waren, namen ze samen zelfgemaakte radioprogramma’s op in de slaapkamer van George bij zijn ouders in Radlett.

The Executive

Een paar jaar later hadden ze het over samen een band beginnen. Andrew neemt ons mee naar de Scouting, het zaaltje waar hun eerste band, The Executive, zijn eerste optreden beleefde. “Het was het eerste live-optreden van Michael en mij op het podium. Een historisch moment, we vonden het helemaal te gek.” De band ging uit elkaar in 1981, want de rest van de band was niet net zo gedreven als Michael en Andrew. Zij bleven samen liedjes schrijven.

Het ontstaan van 'Last Christmas'

'Last Christmas' ontstond op een middag in 1984 bij de ouders van George thuis. "We zaten voetbal te kijken toen George ineens inspiratie kreeg. Snel speelde hij iets in op zijn keyboard. Later kwam er wat getinkel op de synthesizers bij en natuurlijk arrenslee-bellen. Het was een heel bijzonder nummer: De essentie van Kerst gedestilleerd, in muziek, in klank. Heel bijzonder."

In de Top 2000 a gogo neemt Andrew ons mee naar het huis waar de eerste demo van Wham werd opgenomen. Ook vertelt Andrew over het einde van de twee als duo, wat er daarna met hen gebeurde en hoe het was voor hem toen hij op de Eerste Kerstdag van 2016 hoorde dat Michael was overleden.

Bekijk hieronder de aflevering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie