Programma

Museum Schiedam houdt plant in leven met muziek Diana Ross

  1. Nieuwschevron right
  2. Museum Schiedam houdt plant in leven met muziek Diana Ross

Ben jij deze zomer op vakantie en moeten je planten er ook nodig eens tussenuit? Het Stedelijk Museum Schiedam past voor je op. En geen verzoekje blijkt te gek...

Terugkomen van een heerlijke vakantie en thuis alle kamerplanten dood aantreffen. Het is iets dat veel Nederlanders overkomt. We brengen onze huisdieren tijdens de vakantie vaak naar een pension of oppas, waarom doen we dat niet met onze planten? Dat dachten ze bij het Stedelijk Museum Schiedam dus ook. Zij riepen vorig jaar de 'plantvakantie' in het leven en dat is een groot succes. Het museum past op de planten en de eigenaar kan zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie. Volgens woordvoerder Chantal zijn er wel wat restricties aan het oppassen. "Mensen hebben ook heel grote kamerplanten. Daar hebben we helaas geen plek voor. Dus hebben we gezegd: ‘Je favoriete plant, maar tot 1.20 meter hoog'.”

Diana Ross laat je opbloeien

Eigenaren van de planten kunnen zelf aangeven hoe hun plant verzorgd moet worden. Het museum heeft er namelijk veel voor over om hun gasten in leven te houden. “Ze kunnen zeggen hoe veel liefde de plant moet krijgen, of ze veel of weinig water willen hebben, maar ook speciale wensen," aldus Chantal. En die wensen zijn er dan ook. En daar zitten best wat bijzondere verzoeken tussen. Zo staat er nu een plant in het museum die houdt van, let op, soulmuziek. “Dus het verzoek was of er twee keer in de week Diana Ross voor de plant opgezet kon worden. Nu is het zo dat wij in de kapel waar de planten staan een platenspeler hebben waar bezoekers zelf een plaatje mogen opzetten. En we hebben uiteraard ook Diana Ross. Dus er wordt twee keer in de week Diana Ross afgespeeld." Toch is het volgens het museum geen probleem als de bezoekers even genoeg hebben van de muziek van de souldiva. "De plant, hebben we gemerkt, kan ook tegen andere muziek.”

Wout2Day

Je hoort Wouter van der Goes elke maandag t/m donderdag met Wout2Day op NPO Radio 2. Deze week past Frank van 't Hof even op de plantjes.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie