Programma

Candy Dulfer staat er lekker weer

  1. Nieuwschevron right
  2. Candy Dulfer staat er lekker weer

Saxofoniste Candy Dulfer heeft een lange historie met North Sea Jazz en dit jaar staat ze er lekker weer.

De artiest:

Candy Dulfer

Het tijdstip:

Zondag 10 juli, 18.00 - 19.15 uur in de Nile-zaal.

Bekend van:

Haar funky saxofoonnummers. Wie alleen al denkt aan een saxofoon, ziet de prachtige Candy Dulfer voor zich. Ze breekt eind jaren 80 door wanneer ze mee mag toeteren met pop-icoon Prince en ze scoort in Nederland zelfs de laatste hit van dat decennium met 'Lily Was Here', een samenwerking met Eurythmics-lid Dave Stewart. Daarna heeft ze op eigen kracht hits met 'Saxuality' en 'Sax-A-Go-Go'. Tegenwoordig maakt ze deel uit van de Ladies Of Soul.

De sfeer is:

Zompig warm, maar gezellig. Candy Dulfer weet hoe ze, ondanks de hitte, een feestje moet bouwen. Ze vuurt vooral veel dansbare liedjes op het publiek af, waaronder 'How It's Done', 'What U Do (When The Music Hits)' en 'Together' (een duet met Sven Hammond-vocalist en The Voice-ster Ivan Peroti). Ze wisselt dat feestgedruis af met een schuifelnummer als 'Lost And Gone'.

Het beste moment:

Een medley van de hiphopklassiekers 'California Love' en 'No Diggity'. De hits van rapper 2pac en zanggroep Blackstreet worden op een lekkere funky manier door elkaar gehusseld, met een prominente rol voor Dulfers toetsenist Chance Howard. Hij rapt een gedeelte, zoals hij dat eerder ook al bij Prince deed in diens uitvoering van Blackstreets No Diggity'. Er schuilt onbewust enige ironie in om dit nummer als het beste moment van de show te bestempelen, omdat Candy in dit nummer haar saxofoon aan de kant legt om te zingen door een stemvervormer.

Het citaat:

Quote

Ik geloof in alle soorten muziek. (....) Met muziek is het net als met mensen: hoe meer verschillen er zijn, hoe mooier het is.

Candy Dulfer

Hét nummer:

Een lastig keuze, maar we gaan toch voor de nog altijd lekkere Candy-classic 'Sax-A-Go-Go'. "De volgende is weer lekker ordinair, maar wel gezellig", zegt Candy als introductie van haar grote hit, na afloop van een liedje met een serieuze boodschap. Maar wat geeft het, want lekker ordinair kan ook gewoon lekker zijn. Niks om je voor te schamen, Candy! Lekker saxen!

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Kijken en luisteren naar Candy Dulfer is altijd een plezier, dat wordt op North Sea Jazz nog eens dubbel en dwars bewezen. Funky feestnummers en sexy slowjams vormen de hoofdmoot van haar optreden, waarin ze meer dan eens direct of indirect verwijst naar de eerder dit jaar overleden muzikant Prince. Ze sluit het concert af met het door His Royal Badness geschreven 'Cool', origineel van The Time, met daarin een flard van de Prince-hit 'Girls And Boys'.

Kijk hier ook live-beelden van Candy Dulfer op North Sea Jazz.

Foto's: Bullet-Ray

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie