Programma

Rita Reys en J.J. Cale overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Rita Reys en J.J. Cale overleden

Dit weekend zijn er twee muzikanten van ons heen gegaan. De Nederlandse jazz-zangeres Rita Reys is in de nacht van zaterdag op zondag op 88-jarige leeftijd overleden. En de Amerikaanse country- en bluesmuzikant J.J. Cale is vrijdag in Californi

De bekendste jazz-zangeres van Nederland

Rita Reys kreeg enkele dagen geleden een hersenbloeding. Volgens haar pr-manager is Reys sindsdien niet meer bij bewustzijn geweest. Begin juli zei Rita nog in het AD dat ze voorlopig niet zou stoppen. 'Waarom zou ik niet zingen als er nog steeds zoveel vraag naar me is?', zei Reys. Eén september zou ze optreden in Paradiso, als eerste jazz-zangeres.

Oeuvre Rita Reys

Reys was de bekendste jazz-zangeres van ons land. Ze werkte samen met grote namen uit de jazz waaronder Dizzy Gillespie, Art Blakey en Lester Young. Ze ontving diverse prijzen waaronder vijf Edisons, een oevre-Edison en de Bird Award. Tevens ontving zij in 1980 het ereburgerschap van New Orleans, de kweekplaats van de jazz.

J.J. Cale

De Amerikaanse blues- en countrymuzikant J.J. Cale is vrijdag bezweken aan de gevolgen van een hartaanval. Hij is onder andere bekend van de liedjes ‘Cocaïne’ en ‘After Midnight’, die Eric Clapton weer ondacht bracht door ze te coveren.De bescheiden J.J. Cale bleef zelf liever op de achtergrond. Hij is 74 jaar oud geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie