Programma

De jongste 'schooldirectrice' van Nederland is 13

  1. Nieuwschevron right
  2. De jongste 'schooldirectrice' van Nederland is 13

Wat deed Gerard Ekdom toen hij 13 was? Verstoppertje spelen en plaatjes draaien. Dat is wel anders bij de dertienjarige Jaira: zij geeft elke zondag bijles!

Makandra

Het huis van Jaira en haar twee jaar oudere zus zit elke zondag vol met basisschoolkinderen. "Het begon met een neefje lesgeven en daardoor deed hij het goed op school", vertelt de jongste 'schooldirectrice' van Nederland. Inmiddels komen er wekelijks tien kinderen naar het schooltje van Jaira, dat Makandra heet (Surinaams voor 'samen'). De jonge juf geeft bijles in rekenen, taal, begrijpend lezen en Engels.

Uitbreiding

De meeste kinderen spelen op zondagmiddag liever voetbal, met hun Barbies of op de PlayStation, maar de kids in het klasje van Jaira komen met veel plezier ieder weekend vrijwillig naar Makandra. Het geheim van dit schooltje? "Iedereen voelt zich hier thuis", zo zegt ze. Inmiddels begint het huis wel wat te klein te worden, want de aanvragen voor bijles blijven binnenkomen. Jaira is daarom op zoek naar een grotere ruimte in Amsterdam Zuid-Oost. Op de vraag of ze later lerares wil worden, luidt het antwoord 'nee'.

Maar wat dan wel?

Jaira (13) runt zelf een bijles-school en dat gaat supergoed

Ekdom In De Ochtend
DJ: Gerard Ekdom
Elke werkdag 6.00 - 9.00 uur​

Ster advertentie
Ster advertentie