Programma

Paul McCartney droomt regelmatig over John Lennon

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney droomt regelmatig over John Lennon

Paul McCartney was te gast bij de Late Show with Stephen Colbert. Hij vertelt regelmatig te dromen over John Lennon en een heel speciaal nummer bedacht te hebben in zijn slaap...

Wanneer gevraagd wordt of Paul McCartney vaak aan John Lennon denkt geeft hij een volmondig 'ja' als antwoord. Niet alleen denkt hij vaak aan zijn oud-bandgenoot. John komt ook in zijn dromen voor legt hij uit in het interview: "Ik houd ervan als mensen je bezoeken in je dromen. Ik heb vaak dromen over de band en ze zijn krankzinnig. Ik ben vaak met John en we hebben het over de alledaagse dingen. Ik heb veel dromen over John gehad en ze waren altijd goed."

Dromen over 'Yesterday'

Een muzieklegende als Paul is zelfs muzikaal actief in zijn dromen. Sterker nog, het populaire Beatles nummer 'Yesterday' is ontstaan in een droom. "Ik werd een keer wakker met een melodie in mijn hoofd. Ik had een kleine piano naast mijn bed en begon het gelijk na te spelen. 'Wat is dit?' Het zal vast een oud nummer van mijn vader zijn geweest of ik heb het 'gisteren' gehoord", vertelt Paul enthousiast. De muzikant vervolgt: "Ik speelde de melodie aan al mijn vrienden, eerst aan John die geen idee had. Dus ik ging naar George Martin, een producer die veel nummers kent, maar hij wist het ook niet. Na een paar weken had ik maar gesloten dat het van mij was."

Paar woorden aangepast

'Yesterday' groeide uit tot één van de populairste nummers van The Beatles. In de loop der jaren hebbeb duizenden artiesten 'Yesterday' gecoverd. "Ik heb gehoord dat 'Yesterday' ongeveer 3000 keer is opgenomen. Ik denk dat ik die van Marvin Gaye het beste vind", vertelt Paul. Maar helemaal gelijk aan het origineel zijn de covers niet volgens Paul. "En het grappige aan de covers van Sinatra, Marvin en Elvis is dat ze een paar van de woorden veranderen. In het midden zing ik: 'ik heb iets fout gedaan'. Terwijl zij zingen: "ik heb vast iets fout gedaan'. Ze geven het niet toe!", vertelt Paul lachend.

Bekijk hier het hele interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omslagfoto: Screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie