Programma
AVROTROS

Huub van der Lubbe primeurt allerlaatste single De Dijk bij Aan De Slag!

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Huub van der Lubbe primeurt allerlaatste single De Dijk bij Aan De Slag!

Zanger Huub van der Lubbe heeft bij Bart Arens de allerlaatste single van De Dijk geprimeurd. Het gaat om een live-versie van De Dijk-klassieker Dansen Op De Vulkaan, opgenomen in de Ziggo Dome.

Na 41 jaar De Dijk kondigde Huub van der Lubbe afgelopen juni aan dat hij, en daarmee ook de band, na dit jaar zal stoppen. Tijdens Aan De Slag! lichtte de zanger zijn keuze verder toe: "Het is hartstikke mooi geweest. Mooier dan we met De Dijk hebben gehad bestaat gewoon niet. Het is mooi dat we het nu zo af kunnen ronden."

Video niet beschikbaar

'Het was prachtig'

Bart vroeg Huub wat hij met de kennis van nu tegen zichzelf zou zeggen in 1981. “Ik zou zeggen: doe wat je gedaan hebt toen”, antwoordde de zanger. "We hebben alles omarmd als een cadeau. En dat al 40 jaar. We doen dit al 41 jaar. Wat zijn wij een mazzelpikken." Met een mooie laatste zin voor in in zijn dagboek: "Het was prachtig."

Video niet beschikbaar

Dansen Op De Vulkaan

Huub kwam hij ook gelijk met een mooie primeur. De Dijk heeft namelijk hun grote hit Dansen Op De Vulkaan opnieuw uitgebracht. Het gaat om een live-versie, opgenomen tijdens het jubileumconcert in de Ziggo Dome vorig jaar. De laatste single komt ook gelijk met een nieuwe videoclip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afscheidstour

Het uitbrengen van publiekslieveling Dansen Op De Vulkaan is een mooie aanloop naar de laatste concerten van de mannen. Op 23 en 24 september en op 1, 2 en 3 oktober vinden er speciale shows van De Dijk plaats in de Ziggo Dome. Daarna volgt nog een volledig uitverkochte najaarstour, die eindigt met drie traditionele optredens in Paradiso. De Amsterdamse poptempel is de plek waar de band in 1981 hun allereerste optreden gaf, toen nog als voorprogramma van Raymond van het Groenewoud.

Meer dan 3000 optredens

In meer dan 40 jaar heeft De Dijk ruim drieduizend optredens gegeven. Eén daarvan was een bijzondere show tijdens de corona-periode, in een volledig lege Ziggo Dome. Dat Muziekcafé-concert kun je hier terugkijken.

Aan De Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie