Programma

John Frusciante treedt na 12 jaar op met Red Hot Chili Peppers

  1. Nieuwschevron right
  2. John Frusciante treedt na 12 jaar op met Red Hot Chili Peppers

In december maakte de band bekend dat gitarist John Frusciante weer een onderdeel van de band ging worden. Nu is het eerste optreden samen ook een feit!

Samen met Anthony Kiedis en Flea speelde John Frusciante drie nummers tijdens een herdenkingsconcert voor Andrew Burkle. Drummer Chad Smith was helaas niet aanwezig, maar zijn plek werd tijdelijk opgevuld door Stephen Perkins. De mannen speelden 'Give It Away', 'Gang Of Four', 'Not Great Men' en 'I Wanna Be Your Dog'. Frusciante trad voor het laatst op met de band in 2007.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na tien jaar

Frusciante was vanaf 1988 lid van de Red Hot Chili Peppers nadat hij de originele gitarist Hillel Slovak opvolgde, die op 26-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een overdosis. Frusciante is vervolgens tot 2009 een onderdeel van de band waarbij hij meewerkte aan albums als Blood Sugar Sex Magik (1991), Mother’s Milk (1989) en Californication (1999). In 2007 komt er een collega bij in de band: gitarist Josh Klinghoffer. Hij zal uiteindelijk twee jaar later definitief Frusciante vervangen. Nu tien jaar later laat de band weten dat de rollen zijn opgedraaid. Josh Klinghoffer verlaat Red Hot Chili Peppers en Frusciante keert na tien jaar weer terug. Op vrijdag 19 juni is de band live te zien op Pinkpop.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie