Programma

De geheimen van de concertfotograaf

  1. Nieuwschevron right
  2. De geheimen van de concertfotograaf

NPO Radio 2-huisfotograaf Bullet-Ray en Ferdy Damman vertellen in Roodshow Late Night over hun expositie concertfoto's.

Concertfotografie

Festivalgangers zijn vaak jaloers op ze. Concertfotografen Raymond (Bullet-Ray) van Olphen en Ferdy Damman staan regelmatig op het podium bij de grootste artiesten, zoals The Rolling Stones, Kiss, The Common Linnets en Iggy Pop. De heren zijn deurbelgast bij Roodshow Late Night, want in de Statenzaal in Zwolle exposeren de twee fotografen met een selectie van hun meest bijzondere concertfoto's onder de titel 3 Songs No Flash.

Quote

Hij kijkt ook echt heel lachend de lens in.

Raymond (Bullet-Ray) van Olphen over de bassist van The Rolling Stones

Slechts drie nummers

Bij de meeste concerten mogen de fotografen slechts fotograferen bij drie nummers. Een pittige uitdaging voor de heren. "Je bent erg afhankelijk van wat de artiest doet tijdens die drie nummers", aldus Ferdy. "Er zijn artiesten die gaan meteen los en dan heb je goede foto's en sommigen moeten echt op gang komen en dan heb je een meer ingetogener beeld." Raymond legt uit dat ze intussen wel weten wat ze moeten kiezen.

Typhoon en The Stones

Ferdy is heel trots op zijn foto van Typhoon die op handen wordt gedragen in het publiek. "Een heel veelzeggend beeld over hoe populair hij is geworden." De foto van The Rolling Stones die Raymond maakte bij Pinkpop is hem het meest dierbaarst. "Ik heb ze met z'n allen op de foto als ze geposeerd staan inclusief bassist. Hij kijkt ook echt heel lachend de lens in."

Bekijk hier het hele interview terug:

Roodshow Late Night
Ma t/m do 22.00 - 00.00 uur
DJ: Jan-Willem Roodbeen

Ster advertentie
Ster advertentie