Programma

Jasmine Sendar over racisme: ‘Ze vroegen of ik afgeef’

  1. Nieuwschevron right
  2. Jasmine Sendar over racisme: ‘Ze vroegen of ik afgeef’

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Domme Vragen Bestaan Wel praten One'sy Muller en Vinny Tailor met Jasmine Sendar over racisme.

Jasmine Sendar draait al jaren mee als actrice in onder andere Goudkust, Onderweg Naar Morgen en Grenslanders. Op driejarige leeftijd kwam ze van Curaçao naar Nederland en merkte ze meteen dat haar donkere huidskleur de reden was dat ze anders werd behandeld. Met Vinny en One’sy sprak Jasmine over de racistische vragen en opmerkingen die haar als kind en in haar carrière het meest zijn bijgebleven. Ook is ze open over haar eigen rol in het veroordelen van racisme en vertelt ze hoe ze daarover van mening is veranderd.

'Ze wreven hard over mijn huid'

Natuurlijk zijn One'sy en Vinny benieuwd naar de domste vraag die Jasmine is gesteld. Die vraag kwam van kinderen uit haar klas, die niet gewend waren aan de afkomst van Jasmine. Zo vertelt ze: "Ze vroegen of ik afgeef. Ik werd vastgehouden door twee kinderen en toen ging een ander heel hard over mijn huid wrijven. Ik was een jaar of vijf."

Luister hier meteen naar de aflevering:

#1 - Racisme: Jasmine Sendar (S02) - Domme Vragen Bestaan Wel

Domme Vragen Bestaan Wel

In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken One'sy Muller en Vinny Tailor samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen. Dus wil je weten wat je niet moet vragen aan iemand die net gehoord heeft dat ‘ie kanker heeft? Waarom iemand die dik is niet op jouw dieetadvies zit te wachten? En ben je benieuwd wat een homo wél wil horen? Luister dan naar Domme Vragen Bestaan Wel!

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van One'sy en Vinny hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Foto omslag: Rob Kluitberg

Ster advertentie
Ster advertentie