Programma

'Uitvaart Peter R. de Vries is meer dan een afscheid'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Uitvaart Peter R. de Vries is meer dan een afscheid'

Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan vandaag in Carré afscheid nemen van Peter R. de Vries. Uitvaartondernemer Hans Bleijerveld vertelt over de uitvaart van de misdaadjournalist.

Bleijerveld is directeur Bijzondere Uitvaarten bij Monuta, en begeleidt vandaag het openbare afscheid in Carré en morgen de uitvaart in besloten kring. Bij Jan-Willem Start Op legt uit Bleijerveld uit wat wat mensen die afscheid van Peter R. de Vries willen nemen kunnen verwachten.

“Als mensen Carré binnenlopen, lopen ze als het ware door zijn levenspad”, geeft de uitvaartondernemer aan. “Ze zien oude foto’s, er staan enorm veel bloemen, en uiteindelijk kom je bij de baar.”

Openbaar afscheid

Het was een uitdrukkelijke wens van de nabestaanden van Peter R. de Vries om iedereen de mogelijkheid te geven om afscheid te nemen. Bleijerveld houdt dan ook rekening met lange rijen bij Carré vandaag. “Het is meer dan een afscheid”, geeft hij als verklaring voor de grote groep mensen die afscheid wil nemen, “het doet iets met ons Nederlanders.”

Bekijk het volledige interview hieronder:

A Whiter Shade Of Pale

Als eerbetoon aan Peter R. de Vries draaien Nederlandse radiozenders donderdagochtend om 11.00 A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum, een van de favoriete nummers van de misdaadjournalist.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie