Programma

Doug Goldstein: "Guns N' Roses zou met Pearl Jam en U2 gaan touren"

  1. Nieuwschevron right
  2. Doug Goldstein: "Guns N' Roses zou met Pearl Jam en U2 gaan touren"

Guns N' Roses heeft in 1993 verregaande plannen gehad om met Pearl Jam en U2 op tour te gaan! Dat vertelt voormalig manager Doug Goldstein in de onlangs uitgekomen podcast van GNR Central.

Axl Rose kwam met idee

In het interview onthult Goldstein dat het idee voor een gezamenlijke tour is bedacht door Guns N' Roses-frontman Axl Rose. "Die dag speelden we in Tel Aviv en Axl kwam naar me toe met de vraag of ik zijn idee verder uit wilde werken. Het maakte hem niet uit in welke volgorde de drie bands dan zouden moeten spelen en of er geld tegenover stond. Hij wilde gewoon heel graag samen met Pearl Jam en U2 op tour", aldus Goldstein.

Quote

Het maakte hem niet uit in welke volgorde de drie bands dan zouden moeten spelen en of er geld tegenover stond.

Doug Goldstein over Axl Rose

Steekt er een stokje voor

Al snel krijgt Goldstein van U2-manager Paul McGuinness de bevestiging dat zijn band meedoet aan het project. Pearl Jam is op dat moment net doorgebroken met hun album Ten. Het is Kelly Curtis, manager van Pearl Jam, die zorgt dat de unieke gezamenlijke tour niet doorgaat. Opvallend detail is dat hij deze beslissing neemt, zonder medeweten van de bandleden. "Ik heb hem toen gevraagd of hij dit niet op zijn minst even met de muzikanten moest overleggen. Hij riep toen naar me dat ik hem niet hoefde te vertellen hoe hij zijn werk moet doen", vertelt Goldstein. Zo blijft een tour van Guns N' Roses, Pearl Jam en U2 slechts bij een idee.

Bekijk hieronder het interview met voormalig Guns N' Roses-manager Doug Goldstein:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie