Programma

Maan verklapt waar haar debuutalbum over gaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Maan verklapt waar haar debuutalbum over gaat

Tussen de drukte van De Vrienden Van Amstel Live-shows door had Maan natuurlijk ook wat tijd vrij om bij Jan-Willem en Jeroen langs te komen. Ze vertelt over haar nieuwe album en speelt een van haar nieuwe nummers live.

Volgende week brengt Maan haar debuutplaat Onverstaanbaar uit. Op het album staat een nummer met dezelfde titel, dat gaat over dat iedereen tijdens dit socialmediatijdperk alles kan roepen. Dit onderwerp lijkt een belangrijk thema te zijn op de plaat.

'Soms moet je even die lach geven'

Ook haar single 'Ze Huilt Maar Ze Lacht' gaat namelijk over de druk die door social media kan ontstaan. "Het gaat over de sociale druk en altijd maar die lach op je gezicht. Nu met social media laat iedereen alleen maar het mooiste van zichzelf zien. Op een gegeven moment is die druk best wel zwaar en durf je bijna niet meer te zeggen hoe het nu écht met je gaat."

Maan vindt het zelf ook lastig om hiermee om te gaan. "Het is best lastig als je soms niet lekker in je vel zit en je moet optreden. Je kan niet met een sip gezicht op het podium staan, soms moet je even die lach geven. En vooral proberen bij jezelf te blijven."

Luister hieronder het hele interview met Maan terug.

Maan verklapt waar haar nieuwe album over gaat

Maan live bij JW Start Op!

Maans muzieksmaak loopt heel erg uiteen, maar ze weet steeds beter wat ze wil maken. "Dat is best wel een zoektocht geweest", vertelt Maan. "Bij 'Ze Huilt Maar Ze Lacht' dacht ik op een gegeven moment: 'Dit is waarom ik muziek maak'."

Check de liveversie hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

JW Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie