Programma

Chef'Special ver de diepte in op nieuw album Unfold

  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Special ver de diepte in op nieuw album Unfold

Op 6 maart verschijnt het nieuwe album van Chef’Special. Op Unfold is de band opener dan ooit.

Na drie jaar is de Haarlemse band terug met een nieuw album. De nummers op Unfold klinken op het eerste gehoor vrolijk, maar de teksten gaan ver de diepte in. Aan Metro vertelt zanger Joshua Nolet: “Ik had denk ik de behoefte om eerlijker te zijn.” Ook zijn depressie waar hij in 2018 openhartig over praat, komt in enkele nummers aan bod. Zelfreflectie, vooruitkijken en verbinden vormen de centrale thema’s van Unfold.

Productie

Unfold is Chef'Specials zesde album. Het is de opvolger van het met een Edison bekroonde album Amigo. Voor Unfold keerde de band terug naar hun thuisbasis Haarlem. De band gooide hun sound volledig over een andere boeg. Voor het eerst nam gitarist Guido Joseph de hele productie op zich. Toen de band begon met schrijven, startte Guido ook gelijk met produceren. Volgens hem klinkt dit album het meest zoals Chef’Special live klinkt. Eerder dit jaar bracht de band de eerste single van Unfold al uit. 'Trouble' werd TopSong op NPO Radio 2.

Beluister het hele album Unfold hieronder:

Tour

In het voorjaar van 2020 gaat Chef'Special op clubtour door Nederland. Ze doen Groningen, Utrecht en Tilburg aan. Later dit jaar, in december, komt de band nog een keer terug voor drie grote shows in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam.

Top 2000

Chef'Special stond afgelopen jaar drie keer in de Top 2000, met hun hoogste notering 'In Your Arms' op 404, 'Amigo' op 664 en 'Nicotine' op 1420.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie