Programma

Barbara Pravi brengt de Franse chanson terug naar het grote publiek

  1. Nieuwschevron right
  2. Barbara Pravi brengt de Franse chanson terug naar het grote publiek

De Franse Barbara Pravi staat met Voilà al weken in de top drie van de bookmakers en is een mogelijke winnaar van het Eurovisie Songfestival dit jaar.

Bart Arens is enthousiast over het nummer en ziet het als een mogelijke winnaar. "Dit nummer omschrijven is hartstikke makkelijk. Het is gewoon een Franse chanson, meer is het niet en een hele goede ook."

Inspiratie

De 28-jarige Française is met haar Voilà al weken favoriet. "Het verhaal achter het nummer is mijn emotie, wat er gebeurt in mijn leven, wat ik zie en voel", vertelt Pravi in een interview met ESC Norge. Ze wordt vergeleken met chansonniers als Edith Piaf en Jacques Brel. "Het is een bizarre vergelijking, maar ik vind het geweldig. Edith Piaf is een van mijn grootste bronnen van inspiratie, net als Jacques Brel en Charles Aznavour", aldus Pravi. Het verhaal achter de videoclip is open voor eigen interpretatie, maar Pravi gaf wel aan dat de clip deel uitmaakt van een korte film die nog uitkomt.

Samenwerkingen

Pravi schreef eerder het winnend nummer van het Junior Eurovisiesongfestival 2020 en werkte samen met onder anderen Jaden Smith. Ook maakt ze zich hard voor vrouwenrechten. Ze nam deel aan de opnames van Debout Les Femmes, het officiële nummer van de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging.

Check hieronder Voilà:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats. Tot die tijd kan je elke woensdag luisteren naar De Officiële Songfestival Podcast en kan je kijken naar Bureau Eurovisie!

Internationale Songfestival Top 50

De Top 50 van de Internationale Songfestival Top 50 zal op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei worden uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur onder leiding van Paul en Cielke vanuit Ahoy Rotterdam.

Foto omslag: Eurovision Song Contest

Ster advertentie
Ster advertentie