Programma

McCartney terug in A'dam

  1. Nieuwschevron right
  2. McCartney terug in A'dam

Twee keer staat Paul McCartney in de Amsterdamse Ziggo Dome. De laatste show van de ex-Beatle in de hoofdstad dateert alweer uit 1972.

43 jaar

Amsterdammers hebben Macca 43 jaar moeten missen, maar hij maakt dat zondag en maandag eindelijk goed. In de Ziggo Dome komen veertig hits van McCartney voorbij, waarvan zeker dertig van The Beatles en een handvol van zijn bandje uit de jaren 70, Wings.

Den Haag

De laatste keer dat Paul McCartney in Amsterdam optrad, op 20 augustus 1974, was overigens ook met Wings. Tijdens zijn Wings Over Europe Tour deed hij bovendien Groningen, Rotterdam en Den Haag aan. Zo zag het er destijds in Den Haag uit:

Bootleg

Er zijn diverse bootlegopnames te vinden van het laatste concert dat McCartney met Wings gaf in Amsterdam. Hij zong daar onder meer 'Maybe I'm Amazed' en 'Hi, Hi, Hi', nummers die hij ook tijdens deze tour speelt. Zo klonk dat toen:

Beatleloos

Wie de setlist van de huidige tournee van McCartney gaat doorspitten, merkt op dat driekwart uit Beatles-repertoire bestaat. Dat was in 1972, twee jaar na het uit elkaar gaan van de groep, wel anders: toen speelde hij er niet één.

Ster advertentie
Ster advertentie