Programma

Status Quo steekt Whatever You Want in klassiek jasje

  1. Nieuwschevron right
  2. Status Quo steekt Whatever You Want in klassiek jasje

Status Quo-zanger Francis Rossi is vandaag jarig. Ter ere daarvan blikken we terug op deze bijzondere uitvoering van Whatever You Want bij Night Of The Proms.

Status Quo deelt het podium tijdens Night of the Proms met een groot orkest. Op de avond waar klassiek en rock bij elkaar komen, spelen ze hun grote hit Whatever You Want. De track staat op het gelijknamige album uit 1979 en is een van de bekendste nummers van de band. Het nummer wordt in een dronken bui geschreven door gitarist Rick Parfitt en toetsenist Andrew Bown. Nadat ze klaar zijn wil Bown het nog een ‘Quo-sausje’ geven en verwijdert hij wat akkoorden. Uiteindelijk blijven in de coupletten alleen nog de twee kenmerkende akkoorden over.

Nieuw jasje

Het nummer wordt tijdens de avond in 1999 in een compleet nieuw jasje gestoken. Na een spannende opbouw van het orkest klinkt niet veel later het bekende intro van de track. De combinatie tussen de rockband en het orkest blijkt goud. Het publiek zingt en springt enthousiast mee tijdens het optreden en ook op het podium is het enthousiasme groot. Het zorgt voor een onvergetelijk optreden.

Check het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Status Quo in de NPO Radio 2 Top 2000

Status Quo staat in 2020 vijf keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Whatever You Want op 534. Benieuwd naar het stijgen van de nummers door de jaren heen? Check dan onze statistieken!

Heb jij de Top 2000 a gogo aflevering over Down Down van Status Quo al gezien? Check hem hier!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie