Naar homepage
Programma

Songfestival jury bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestival jury bekend

Daniël Dekker, Tatjana Simic, George Baker en Johnny Logan vormen zondag 7 februari de vakjury bij het Nationaal Songfestival. De vier beslissen samen met het publiek in de studio welke kandidaat Nederland mag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2010 in Oslo, Noorwegen.

Tatjana

Tatjana Simic werd onder het mom van 'Oostblokdeskundige' als tactische spil aangetrokken. De laatste jaren scoorden landen uit Oost-Europa opvallend hoog tijdens het liedjesfestival. Johnny Logan won het Songfestival driemaal voor Engeland.

Pierre Kartner

Vijf kandidaten studeerden onder begeleiding van een Nederlandse zanger of zangeres een eigen versie in van het nummer 'Ik Ben Verliefd -Shala Lie', geschreven door Pierre Kartner. De stem van elk jurylid weegt mee voor twintig procent, de overige twintig procent van de stemmen is afkomstig van het studiopubliek.

Corry Konings

Dinsdag werd bekend dat Corry Konings, coach van kandidaat Marlous Oosting, afhaakt in de race. Volgens de regels van de Tros betekent dat ook het einde van de deelname van Marlous. De manager van Marlous laat weten dat zijn pupil zondag gewoon op het podium staat. De Tros zegt nog op het verlossende telefoontje van de manager te wachten.

Ster advertentie
Ster advertentie