Programma

Jacqueline van Krezip slaat muzikale arm om je heen met You Are Not Alone

  1. Nieuwschevron right
  2. Jacqueline van Krezip slaat muzikale arm om je heen met You Are Not Alone

In Textuele Voorlichting gaat Martine samen met artiesten op zoek naar de betekenis van nummers. Zo vertelt Jacqueline Govaert van Krezip deze week over nieuwe single You Are Not Alone.

Krezip schreef You Are Not Alone naar aanleiding van de aankomende film Soof 3. Dat was volgens Jacqueline wel anders dan normaal. "Dan denk je wel aan de sfeer van de film en wat daar bij zou passen", vertelt ze. "Het werkt dus wel anders." Aan de andere kant heeft Jacqueline veel raakvlakken met de film. Ze legt uit: "De film sluit heel erg aan bij mijn leeftijd en dingen waar de mensen om mij heen mee stoeien, dus het was heel makkelijk en dichtbij eigenlijk."

Je staat er niet alleen voor

Jacqueline herkent het gevoel van een figuurlijke arm om iemand heen slaan goed. "Als iemand er even, of een langere tijd, doorheen zit, dan help en steun je elkaar", vertelt ze. "Je moet kunnen spuien, maar op een gegeven moment moet je ook door en hoopvol naar de toekomst kijken. En het belangrijkste is: je staat er niet alleen voor." Het klinkt misschien simpel, maar toch kan het veel verschil maken voor iemand die het moeilijk heeft.

Corona

In deze coronacrisis krijgt het nummer nog een extra lading. Zo vertelt Jacqueline: "Soms voelt het inderdaad wat meer alleen. Ik zit in een gezin en het is druk en soms denk je: 'Ah, ik wilde dat ik even alleen was', maar er zijn ook mensen die heel veel alleen zijn. Het past in de tijd en het klinkt daardoor weer anders."

Benieuwd naar de betekenis achter de tekst 'What if all you're longing for is right here'? Je hoort het antwoord in het fragment hieronder:

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond iedere zondagavond van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie