Programma

Bijna weggegooide hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna weggegooide hit

Exact veertig jaar geleden stapten de heren van Queen de studio binnen om te starten met de opnames van hun magnum opus: 'Bohemian Rhapsody'.

Wanye's World

Iedereen kent het liedje, dat meerdere malen de NPO Radio 2 Top 2000 aangevoerd heeft. Is het niet vanwege de vele airplay op radiostations, dan wel vanwege de iconische videoclip, de talloze parodieën of vanwege de beroemde scène uit de speelfilm Wayne's World, waarin 'Bohemian Rhapsody' op een autoradio voorbij komt.

Waar is het refrein?

Maar het had niet veel gescheeld of we hadden het liedje misschien helemaal niet gekend. Queen zit weken in de Rockfield Studio om de ingewikkelde vocale partijen op te nemen. Wanneer de hoge heren van Queens platenfirma EMI het eindresultaat horen, weten ze niet wat ze met het nummer aanmoeten: het duurt bijna zes minuten, heeft geen refrein en de titel komt niet eens in de songtekst voor.

Goede vrienden

Freddie Mercury ziet het monnikenwerk dat hij en zijn collega's hebben verricht bijna in de obscuriteit verdwijnen, totdat hij een bandje met 'Bohemian Rhapsody' aan zijn goede vriend Kenny Everett geeft. Everett is indertijd een geliefde komiek en radio-dj die de bazen van de BBC overtuigt 'Bohemian Rhapsody' vaak te draaien, waardoor EMI besluit het op de single uit te brengen. De rest is geschiedenis.

Ster advertentie
Ster advertentie