Programma

Vrouwen starten rijdend hostel in dubbeldekker

  1. Nieuwschevron right
  2. Vrouwen starten rijdend hostel in dubbeldekker

Eileen (25), Saskia (29), Lisa (28) en Jolisa (29) zitten deze zomer niet stil. De vier vrouwen hebben namelijk een dubbeldekker gekocht en gaan er een hostel van maken.

De vrouwen hebben een veertig jaar oude bus gekocht en zijn nu bezig om hem op te knappen. Paul belt met Lisa over dit bijzondere project. Hoe zijn ze ooit op het idee gekomen? "Saskia had het idee om een hostel op te zetten. Het was alleen nooit fijn om altijd op dezelfde plek te zitten, dus toen dachten wij: 'Hoe kunnen we dit oplossen?'. Zodoende zijn we tot een rijdend hostel gekomen. Met z'n vieren kwamen we deze bus tegen en hebben we het gekocht", aldus Lisa.

Indeling

Wat gaat de indeling van de bus worden? "Beneden gaan we een keukentje en een loungehoek maken. Achterin de bus komt een douche en een wc. Bovenin komt het slaapgedeelte. Er komen negen bedden, waarvan twee bedden van ons zijn. Zeven bedden voor de gasten die met ons mee willen op reis", vertelt Lisa. Het idee is om met de bus door heel Europa te gaan reizen. "We gaan een soort roadtrip maken door Europa en dat mensen bij bepaalde punten bij ons kunnen opstappen. Op onze website houden we dan bij waar we dan zijn en dan kunnen mensen voor zes nachtjes met ons mee."

Klussen

Helaas hebben ze niet veel kluservaring, maar er moet wel flink wat gebeuren aan de bus. "We hebben nog nooit een bus opgeknapt, maar we krijgen heel veel hulp van buitenaf", vertelt Lisa. Zo maken ze gebruik van filmpjes op YouTube, maar ook bedrijven helpen mee. Dankzij een instructie konden de vier vrouwen zelf bijvoorbeeld 32 ramen eruit halen en de rubbers vervangen.

Wanneer gaan ze rijden en hebben de vrouwen wel een groot rijbewijs? Je hoort het hieronder:

Rabbering Laat

Je hoort Rabbering Laat van maandag tot en met donderdag van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie