Programma

Versoepelingen coronamaatregelen onder de loep in De Derde Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Versoepelingen coronamaatregelen onder de loep in De Derde Kamer

In De Derde Kamer blikken Wouter van der Goes en Lars Geerts deze keer terug op een bewogen week in politiek Den Haag. Daarnaast gaat Wouter op telefonisch werkbezoek bij ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers.

Mark Rutte kondigde deze week tijdens de persconferentie de nodige versoepelingen aan. De afgelopen maanden werden de teugels strak aangetrokken met ingrijpende coronamaatregelen. De premier noemde in zijn toespraak cijfers van wat er in Nederland had kunnen gebeuren als deze maatregelen niet waren getroffen, maar waar kwamen deze cijfers eigenlijk vandaan? En zijn sommige versoepelingen wel echt zo soepel als ze op het oog lijken? En wanneer worden de laatste beperkingen opgeheven als de lijn blijft dalen?

Bonus voor zorgmedewerkers

Deze week gebeurde er nog iets anders. De zorgmedewerkers krijgen een bonus. Voor wie is die allemaal bedoeld? Afgelopen dinsdag werd er tegen de motie over betere arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in de zorg gestemd. Is dat niet scheef? Wouter en Lars bespreken het uitgebreid in een nieuwe aflevering van De Derde Kamer.

Beluister de podcast gelijk:

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van De Derde Kamer beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie