Podcast - De Derde Kamer
Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap. Aan de hand van hedendaagse voorbeelden en in begrijpelijke taal leggen ze alles uit wat jij moet weten over politiek Den Haag.

Afleveringen

#9 - DE DERDE KAMER met Fleur Agema, F-16 bombardement en Nederlandse jihadisten

In de negende aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars de gebeurtenissen van de afgelopen week. Wat is er precies gebeurd bij het F-16 bombardement in Irak? Waarom moest minister Bijleveld zich verantwoorden en is Jeanine Hennis-Plasschaert in gevaar? Ook praten Wouter en Lars over de uitspraken van VVD-kamerlid Dilan Yesilgoz over Nederlandse jihadisten. Zij vindt dat we er alles aan moeten doen om te voorkomen dat deze mensen terugkeren naar Nederland, ook als dit de doodstraf zou kunnen betekenen. En Wouter gaat op werkbezoek bij Fleur Agema, vice-fractievoorzitter voor de PVV. Ze hebben het over zwarte piet, hoe het is om te werken met Geert Wilders en over haar romance die ontstond tijdens het Songfestival..

#8 - DE DERDE KAMER met Lilian Marijnissen, stikstofcrisis bouw en winstuitkering in de zorg

In de achtste aflevering van De Derde Kamer bespreken we de stikstofcrisis in de bouw. Met 18.000 stilstaande bouwprojecten en 70.000 banen op de tocht, wat gaat er gebeuren? Verder bespreken we de winstuitkering in de ziekenhuiszorg. Waarom is dit nu onderwerp van discussie? En een werkbezoek aan Lilian Marijnissen. We hebben het over muizenvallen in haar werkkamer, Feyenoord supporter zijn en waarom zij minister van Financiën zou willen zijn..

#7 - DE DERDE KAMER met Splinter Chabot, onbegrijpelijke overheidstaal en Brexit

De zevende aflevering van De Derde Kamer gaat over onbegrijpelijke taal van de overheid. Wat blijkt? Soms maken ze het expres ingewikkeld! En de Brexit. Wat is de invloed op Nederland en de politiek? En als je de Brexit vergelijkt met een scheiding is het ineens wél te begrijpen. Verder kwam Splinter Chabot op bezoek! Met hem heb ik het over de verschrikkelijke kleding van politici, meedoen aan Expeditie Robinson en we spelen ‘je móét kiezen’..

#6 - DE DERDE KAMER met Henk Krol, Pensioen en Boerenprotest

In de zesde aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars de boerenprotesten van de afgelopen week. Was het leger inzetten tegen de boeren alleen maar een praktische keuze? Ook hebben ze het over ons pensioen. Het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar het is de vraag of we überhaupt wel pensioen gaan krijgen. Kunnen we niet beter zelf gaan sparen in een sok onder het matras? En Wouter gaat op werkbezoek bij Henk Krol. Ze hebben het over onderduiken bij heftige discussies en over hoe grote partijen er soms met de eer vandoor gaan. Wat soms best frustrerend is voor Krol..

#5 - DE DERDE KAMER met Tunahan Kuzu, Turks offensief en staatsbezoeken Mark Rutte

De vijfde aflevering van De Derde Kamer gaat over het Turks offensief in Syrië, de staatsbezoeken van Mark Rutte aan Indonesië en Australië en het overlijden van oud-minister Ella Vogelaar. Wouter gaat op werkbezoek bij Tunahan Kuzu, fractievoorzitter voor DENK. Hij praat over zijn muntenverzameling en over het hebben van een olifantenhuid. En valt Salafisme onder de vrijheid van godsdienst?.

#4 - DE DERDE KAMER met Klaas Dijkhoff, boerenprotest en renovatie Binnenhof

In de vierde aflevering van De Derde Kamer bespreken we het boerenprotest op het Malieveld. Is er sprake van Haags opportunisme, nu de politici ineens achter de boeren staan? Verder bespreken we de renovatie van het Binnenhof en gaan we op werkbezoek bij Klaas Dijkhoff. We hebben het over zijn fractievoorzitterschap, en de keuze tussen PSV of een klimaatdebat..

#3 - DE DERDE KAMER met Attje Kuiken, vertrek Van Haga en Stikstof

In de derde aflevering van De Derde Kamer hebben we het over vertrekkende Kamerleden. Wanneer word je ontslagen als Kamerlid, hoeveel wachtgeld krijg je dan en waarom mag je eigenlijk een zetel houden? En over stikstof, de nieuwe ‘’zure regen’’? Maar ook gaan we op werkbezoek bij Attje Kuiken, Tweede Kamerlid voor PvdA. Ze is eerlijk over proefballonnetjes en legt uit waar je je als Kamerlid mee mag bemoeien. En waarmee niet!.

#2 - DE DERDE KAMER met Zohair el Yassini, minister Grapperhaus en Algemene Politieke Beschouwingen

In de tweede aflevering van De Derde Kamer wordt de Miljoenennota besproken, want gaan we er nou wél of niet op vooruit? Verder vragen Wouter en Lars zich af wat minister Grapperhaus gaat doen tegen mocromaffia. Daarnaast gaat Wouter in gesprek met VVD-Kamerlid Zohair El Yassini over een nucleaire knop, MBO, motorrijden en natuurlijk ook over wat de Publieke Omroep zou moeten doen..

#1 - DE DERDE KAMER met Minister Bijleveld, stikstof en rechtszaak Wilders

In de eerste aflevering van De Derde Kamer vragen Wouter en Lars zich af waarom stikstof opeens zo’n essentieel en bepalend onderdeel is in de milieudiscussie en leggen ze uit hoe het nu eigenlijk zit met de rechtszaak rondom Wilders. Daarnaast gaat Wouter in gesprek met minister Bijleveld over haar functie als Minister van Defensie. Ze vertelt dat het grootste gevaar voor Nederland is, dat we de reeële dreiging aan de randen van Europa onderschatten. Zowel op het gebied van terrorisme als aan de cyberkant..

Trailer

Vanaf vrijdag 13 september hoor je hier de nieuwe, vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast van Wouter van der Goes en Lars Geerts over politiek Den Haag..