Programma

André van Duin 'tussenpaus' bij Heel Holland Bakt

  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin 'tussenpaus' bij Heel Holland Bakt

Komiek André van Duin is zondag voor het eerst te zien als presentator van Heel Holland Bakt. Hij praat erover in Gijs 2.0.

Tranen in de ogen

Tijdens het vierde seizoen van het populaire televisieprogramma vervangt André van Duin presentatrice Martine Bijl, die vorig jaar door een hersenbloeding getroffen werd. André heeft goed contact met Martine. "Ze is een huisvriendin", zegt hij tegen Gijs Staverman. "We hebben het niet zoveel over het programma gehad, want ze vindt het heel jammer dat ze het niet meer kan doen. Ze krijgt tranen in haar ogen als we over het programma praten."

Tussenpaus

Martine heeft de eerste uitzending van Heel Holland Bakt met André van Duin al gezien, zo vertelt de grappenmaker. "Ze was er heel blij en tevreden over", laat hij weten. Ondanks de omstandigheden maakt Martine het goed en André hoopt dat zij het volgende seizoen alweer terugkeert om Heel Holland Bakt te presenteren. "Dat hopen we allemaal. Ik ben maar een tussenpaus, dat is het uitgangspunt."

Nabakken

Los van de presentatie verandert er niet zoveel aan het programma. Wel komt er op woensdagavond een extra programma rondom Heel Holland Bakt. In deze aanvullende show, Dat Smaakt Naar Meer geheten, neemt André met fans van het programma de uitzending van voorgaande zondag nog eens door. Het is een Brits concept, dat bij de BBC wordt uitgezonden onder de titel Extra Slice. "Mensen hebben dan ook taarten bij zich", lacht André smakelijk. "Het is een beetje nabakken."

Kroketten en bitterballen

Overigens is André zelf een beetje verbaasd dat ze hem gevraagd hebben voor Heel Holland Bakt, want hij houdt niet zoveel van taarten. Het voordeel daarvan is dat hij nauwelijks is aangekomen tijdens de opnames. "Valt heel erg mee, ik ben niet zo’n zoetekauw. Ik hou meer van kroketten en bitterballen." Maar één geluk dat André niet in de jury zit dus. "Af en toe neem ik een klein vorkje voor de vorm, maar ik kan er makkelijk van afblijven."

Heel Holland Bakt wordt zondagavond om 20.20 uur uitgezonden op NPO 1.

Gijs 2.0
Ma. t/m vr. 12.00 - 14.00
DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie