Programma

Zwitserse Tout l’Univers is mede geschreven door man achter Arcade

  1. Nieuwschevron right
  2. Zwitserse Tout l’Univers is mede geschreven door man achter Arcade

Zwitserland staat volgens de bookmakers in de top drie van het Eurovisie Songfestival dit jaar. Wat is het verhaal achter Tout l’Univers van Gjon’s Tears?

De 22-jarige Gjon’s Tears, ook wel Gjon Muharremaj, representeert dit jaar Zwitserland voor het Eurovisie Songfestival. Muharremaj heeft Albanees-Kosovaarse ouders, maar is geboren in Zwitserland. In 2019 doet hij mee aan de Franse versie van The Voice, waar hij met zijn grote vocale bereik nationale bekendheid vergaart.

Arcade

Tout l’Univers is de eerste Franstalige inzending van Zwitserland in elf jaar tijd, maar het nummer wordt oorspronkelijk in het Engels geschreven. "Ik vind beide versies heel mooi, maar het was uiteindelijke een kwestie van instinct en instinctieve gevoelens vind ik heel speciaal", vertelt Muharremaj aan Wiwibloggs. Het nummer is mede gecomponeerd en geproduceerd door Nederlandse Wouter Hardy, de man achter Arcade. Muharremaj belde Hardy en nodigde hem uit voor een schrijverskamp. "Hij wilde heel graag met mij werken, mede door Arcade, dat vond hij te gek", vertelt Hardy aan Omroep Brabant.

Hoop

Muharremaj wil voornamelijk hoop uitstralen met het nummer, vooral in tijden van corona. "Ik vind dat we moeten kijken naar wat we willen doen na deze periode en wat onze dromen zijn", legt Muharremaj in een interview met Eurovison Song Contest uit. Voor de videoclip put Muharremaj inspiratie uit een persoonlijke herinnering. Tijdens een vakantie vatte zijn auto vlam en de gedachte dat hij het niet zou overleven, spookte door zijn hoofd. "Het was een goede herinnering dat we leven niet op ons af moeten laten komen, maar het echt moeten leven."

Check Tout l'Univers hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats. Tot die tijd kan je elke woensdag luisteren naar De Officiële Songfestival Podcast en kan je kijken naar Bureau Eurovisie!

Foto omslag: Eurovision Song Contest

Ster advertentie
Ster advertentie